F&Q - Her kan du finde svar på de oftest stillede spørgsmål.

FOTOGRAFERINGEN - LEVERING - ANDET

/ Laila

SELVE FOTOGRAFERINGEN

BOOKING
Du booker mig enten ved at udfylde kontaktformularen HER. Eller du kan skrive en besked til mig via min FACEBOOK eller INSTA

PÅ DAGEN FOR JERES FOTOSHOOT
En fotografering varer typisk mellem 30-45 minutter med undtagelser.
Når vi mødes på det aftalte sted for dagens session, starter vi med at sludre lidt, både for at vi kan lære hinanden at kende og finde ind til jeres ønsker og forventninger til fotograferingen.
I begyndelsen af en session, er det helt normalt at det føles lidt akavet og opstillet, men min erfaring er, at I vil slappe af og synes det er sjovt, når vi har vænnet os til hinanden. Vi laver forskellige opstillinger og situationer og jeg flytter lidt rundt på jer, i en skøn blanding af min tekniske erfaring og hvad der fungerer bedst for lige præcis jer.
Ved mindre børn: Husk lommetørklæder og et ekstra sæt tøj - Opfør jer gerne fjolletossede, så barnet "kommer i humør" Sørg for barnet er mæt og veludhvilet - Hav evt. lidt rosiner eller lign. snacks med

STED
Fotograferingen foregår et udvalgt sted på en smuk lokation i Ebeltoft. Jeg har en samling af egnede lokationer, som jeg vil vælge ud fra – alt efter årstid, lys og jeres ønsker. Ebeltoft byder både på smukke enge, fantastiske skovområder og endeløse strande.

Jeg har et mindre hjemmestudie, hvor vi også kan tage billeder.
Jeg tilbyder også hjemmefotografering – transport længere end 15 km. fra Ebeltoft koster 3,55 pr. km.

TØJVALG
Afdæmpede og neutrale farver er at foretrække på billeder. Lidt struktur i stoffet eller en god strik fungerer også altid godt. Undgå print og logoer, da det kan virke distraherende og tage fokus. Dette vil også gøre billederne tidløse og klassiske. Er det kølig på dagen for fotograferingen, vil jeg råde til at tage lag på lag på, frem for en stor vinterjakke, som man let kan forsvinde i. Undgå stærke farver til fotografering i eks. skov, her virker jordfarver som brun, orange og rødlige toner godt. Ved stranden foretrækker jeg lyse nuancer og farver.

EFTER FOTOGRAFERINGEN
Når vores session er færdig, glæder jeg mig til at komme hjem og se resultaterne på computeren. Mit udvælgelses- og redigeringsarbejde med jeres billeder tager højst 14 dage efter jeres fotografering, og derefter vil I modtage et link til jeres personlige galleri, hvor I kan se det færdige resultat.

BETALING, BESTILLING OG LEVERINGBETALING Betaling for fotoshoot sker kort efter booking, hvor jeg sender en faktura til jer på den bestilte pakke. I får senest 2 uger efter jeres fotografering adgang til et link, hvor I kan vælge de filer, der er inkluderet i jeres fotografering. Hvis I ønsker flere, er det naturligvis muligt at tilkøbe. Se mine priser HER. Betaling for de tilkøbte billeder foregår via mobilepay eller kontonummer.

DIGITALE FILER
Levering af billedfiler: Digitale billedfiler sendes via samme side som jeres galleri. Du modtager et link på din mail og kan hente billederne ned til din computer herfra. Jeg anbefaler, at de hentes ned på en computer, da de er komprimeret til en .zip fil som skal åbnes op for at få adgang til billedfilerne. Åbnes filen på fx mobil, ser du ofte billederne i væsentlig ringere kvalitet end når de downloades på computeren. Billedfiler kan også leveres på USB, som er et ekstra tilkøb på 200,-
Digitale billeder leveres i størrelsen 40x60 cm, opløsning 300 dpi, medmindre andet er anført.
Vælger I at fremkalde jeres billeder ved en anden udbyder, er det jer selv og dem der er ansvarlige for resultatet og kvaliteten. For eksempel kan det være, at jeres udbyder vælger en størrelse eller et format der ikke er ideelt til lige netop jeres billeder, eller at de har indstillet deres maskine anderledes end mht farver, kontrast og andre tekniske parametre.

PRINT
Smukke billeder skal op at hænge! Og fordi kvalitet er utroligt vigtigt for mig, printer jeg altid selv mine billeder. Kvalitet og format bliver tjekket, og på denne måde kan jeg sikre mig selv og jer, at alt er som det skal være, inden I modtager jeres prints. Derfor kan jeg stå 100% inde for det endelige resultat.

Print og produkter afhentes som udgangspunkt hos mig i Ebeltoft – alternativt Randers, men kan også sendes efter ønske. Forsendelse koster kr. 95,- Ønsker du at købe et gavekort, er dette også muligt.

DIVERSE

AFLYSNING OG UDEBLIVELSER
Er der opstået sygdom eller forhindrer vejret at fotograferingen kan gennemføres, finder vi sammen en ny tid. Ved afbud senere end 48 timer før fotograferingen opkræves 50% af fotograferingen pris. Ved aflysning på dagen for eller ved udeblivelse fra fotograferingen, faktureres den fulde pris.

BESKÆRINGSGUIDE
De forskellige printstørrelser fordrer forskellige formater, som hver især vil medføre en beskæring af det enkelte billede. Brug billederne her til at vurdere, hvor meget dit billede vil blive beskåret. Beskæring af billeder er individuel, og vil altid blive tilpasset bedst muligt til det enkelte billede, når du bestiller print hos mig. Billeder vist i personlige gallerier er beskåret i 20x30, medmindre andet er aftalt eller angivet. Kan du ikke finde den ønskede størrelse i prislisten? Så tøv ikke med at spørge - jeg laver gerne print på individuelle mål.

COPYRIGHT
Jeg forbeholder mig retten til at bruge alle billeder og andet fotografisk materiale til markedsføring og på sociale medier. Ønsker I ikke at billeder fra jeres fotografering indgår i markedsføring, respekterer jeg selvfølgelig det, bare giv besked under vores fotosession. Når du køber digitale filer, er der en brugsret med, som giver dig lov til at printe billeder af de købte billeder/filer samt at dele billederne på nettet. Billederne må ikke bruges kommercielt uden min tilladelse. Fotograf Laila Fluhr har til enhver tid ophavsretten til billederne. Man må derfor ikke overdrage filerne til andre, hverken frit eller mod betaling. Billederne er udelukkende til privat brug. Du må derudover heller ikke på nogen måde redigere i billederne, hverken i forhold til beskæring, toning eller andet. Der er copyright på billederne. Overtrædes den copyright, medfører det en faktura på 2000,- pr. billede, der er lavet ændringer på, uden mit samtykke. Billeder taget hos en professionel fotograf kan ikke fortrydes og refunderes ikke. Der er ingen returret på digitale filer.